Kozijnen

Uniek 5-kamer profielsysteem

Kunststof kozijnen ramen en deuren worden allemaal geproduceerd uit een compleet en uniek 5-kamer profielsysteem met dikkere wanddiktes. Mede hierdoor heeft dit kozijnsysteem lagere U-waarde’s. Ze zijn ontwikkeld in het zogenaamde Zendow platform. Hiermee kunnen de profielen van onze Retro, Royal en Flex serie door elkaar heen gebruikt worden. Een recent ontwikkeld systeem wat tot in de lengte van jaren verkrijgbaar is en ook verder ontwikkeld zal worden. Onze kunststof kozijnen worden geleverd door onze partner Nedkozijn.

Kunststof kozijnen eigenschappen

 • Een 5-kamer systeem met waardes van1,2W/m2K en 1,4W/m2K afhankelijk van het gekozen systeem. Met dit systeem dragen wij zeker bij aan het halen van de EPN, de energieprestatienorm die de overheid verplicht stelt bij bouw, verkoop of verhuur van woningen.
 • Een gegarandeerde waterdichte afdichting. De dichtingen zijn vervaardigd uit hoogwaardig materiaal met hoge prestaties. De dichtingen worden in de hoeken meegelast, dus ook geen drukpunten in de hoeken. Enerzijds fugeren ze als optimale afdichting tussen beglazing en profiel en anderzijds als aanslagdichting tussen kader en vleugel.
 • De afwatering is perfect geregeld in het kozijn: door de extra centrale nok en het schuin hellend vlak is er een constante en perfect gecontroleerde waterafvoer. Een splitsing dus in de droge en drainage zone in het kozijn wat vocht en eventuele oxidatie van het beslag voorkomt.
 • De glassponning biedt ruimte voor beglazing tot 41 mm dikte.
 • De profiel aanzichtsbreedte is tot een minimum beperkt. Hierdoor vergroot het glasoppervlak en dus ook de lichtinval.
 • De geometrie is eenvoudig en daardoor makkelijk te integreren in elke bouwstijl.
 • Uiteraard voldoen al onze elementen aan inbraakwerendheid SKG klasse 2 van NEN 5096 onder rapport nr.ATT.05.21.242.07
 • De profielen zijn ecologisch verantwoorde producten. De benodigde energie voor de productie is gering. Bovendien zijn ze 100% te recyclen. De levensduur is bepaald op 50 jaar. Studie toont aan dat kunststofkozijnen over de hele levenscyclus bekeken, het beste scoren. Ze hebben het laagste energieverbruik en de laagste CO2 uitstoot.
 • Geproduceerde kozijnen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn de profielen vuilafstotend en niet onderhevig aan verrotting of corrosie.

Aluminium kozijnen

Aluminium is door zijn optimale thermische kwaliteiten een topproduct in de bouwwereld. Aluminium past bij de hedendaagse architectuur en is ook ideaal voor een klassieke of rustieke woning. Om gegarandeerde topkwaliteit te kunnen leveren vervaardigd men meestal uitsluitend Alcoa en Schüco profielsystemen. Deze systemen staan borg voor continue ontwikkeling, constante kwaliteit en optimale prijs-kwaliteit verhouding. 

Alcoa RT62/RT72 aluminium kozijnsysteem

Systeemopbouw
Alcoa RT 62 en RT72 aluminium raam- en deursystemen zijn modulair opgebouwd van aluminium profielen in respectievelijk 62 en 72 mm diep met isolatieklasse 2.1 of 1.0.  Verschillende gevelelementen zoals vaste ramen, draairamen en draaideuren, kunnen worden geconstrueerd. De bijbehorende draaielementen kunnen naar keuze rechts- of linksdraaiend worden uitgevoerd. Natuurlijk kunnen deze tevens van binnen- of buitenbeglazing worden voorzien.

Materiaal
De profielen zijn thermisch geïsoleerd (voorzien van koudebrug onderbreking).

Fabricagemethode
De toegepaste aluminiumlegering is ALMgSi 0,5 F 22 en EN AW 6060 T66 in anodiseerkwaliteit. De profielen worden door middel van extrusie geproduceerd. De gebruikte hoekverbindingen zijn geperst of genageld.

Oppervlaktebehandeling
De aluminium kozijnen kunnen door middel van anodiseren of moffelen (poedercoating) worden afgewerkt:

 • anodiseren:  volgens Qualanod (Euras/EWAA-norm), laagdikte 20 mm.
 • moffelen: volgens Qualicoat, laagdikte 60 µm (1 laag) of 90 µm (2 lagen).

Andere laagdikten zijn mogelijk bij bovenstaande behandelingen.

Stalen kozijnen

Onze stalen en RVS profielen openen ongekende creatieve perspectieven. Staal is, zoals bekend, uiterst solide en vormvast. Dit maakt grotere glaspartijen mogelijk met smalle profielen, zodat de architect met en voor zijn opdrachtgever maximaal kan spelen met lichtinval. De gelaste constructies zijn esthetisch mooi afgewerkt, onderhoudsvriendelijk en uiteraard realiseerbaar in elke kleur. Bij stalen ramen geven de lasverbindingen grote stijfheid aan de elementen. Hierdoor kan men met relatief smalle profielen grote afmetingen overbruggen.

Omdat uiteraard ook stalen deuren door middel van lasverbindingen worden samengesteld, hebben deze elementen een grote stijfheid. Hierdoor kan men hoge deuren maken met relatief smalle profielen.

Meerdere systemen, hetzelfde aanzicht
Alle systemen zijn esthetisch op elkaar afgestemd. De geïsoleerde profielen, de niet geïsoleerde profielen en de brandwerende profielen hebben allen hetzelfde aanzicht. Deze verschillende systemen kunnen in één project worden gecombineerd zonder dat de verschillen zichtbaar zijn, ook niet als één van deze series inbraakwerend wenst uit te voeren. Zo dragen deze elementen tot het architecturale concept van het ontwerp/gebouw.

Renovatieprofielen
Verder kennen Jansen en Forster ook nog de zogenaamde renovatieprofielen. U kent ze wel, die ultra slanke profielen waarmee architecten als Dudok, Duiker en Peutz zo graag ontwierpen. Door het toepassen van rubbers in de sponningen en isolatieglas van ca. 16mm. kan voor een groot gedeelte aan de huidige eis worden voldaan.

Kenmerken van onze stalen kozijnen

 • Brandwerend;
 • Inbraakwerendheid;
 • Kogelwerendheid;
 • Geluidwerende eigenschappen.