Schuifpuien

De Gevelbouwgroep levert schuifpuien van verschillende materialen zoals kunststof en aluminium. De schuifpui wordt steeds populairder in Nederland en dit is niet voor niets, want ze zijn geschikt voor zowel grotere ruimtes maar kunnen ook prima in kleinere huizen gebruikt worden.

Voordeel van schuifpuien

Het voordeel van een schuifpui is dat het een ruimte gevoelsmatig groter maakt. De woonkamer lijkt door te lopen in de tuin wat zorgt voor een zeer ruimtelijk effect. Ook zorgt het ervoor dat er veel licht de woonkamer binnen kan dringen.

Ruimtewinst

Een schuifpui wordt vaak geplaatst om het uitzicht op een mooie voor of achtertuin te bevorderen, maar het kan ook dienen als toegang tot een balkon. Een groot voordeel hiervan is dat de schuifpui niet naar binnen of naar buiten draait waardoor er een aanzienlijke ruimtewinst gecreƫerd kan worden.

Monorail kunststof schuifpui

kunststof schuifpui
Monorail is het schuifdeursysteem van de toekomst. Met afmetingen tot 6 meter breed en 2,5 meter hoog!

Veilig en gecertificeerd
Omdat een kunststof schuifpui een grote muuropening is, worden er hoge eisen gesteld aan inbraakveiligheid. Bij de Deceuninck Zendow monorail schuifpui is het daarom mogelijk op 3 of 5 plaatsen meerpuntssluitingen te realiseren. De profielen zijn versterkt door middel van gegalvaniseerd staal. Onze kunststof schuifpuien hebben daarom een KOMO productcertificaat en beschikken over een inbraakwerendheidsklasse SKG 2.

Hoge isolatie
De Deceuninck Zendow kunststof schuifpui biedt een hoge thermische en akoestische isolatie. De naadloze aansluiting van de schuifpui is wind- en waterdicht, daarnaast is er een vernuftig wateravoersysteem. Dankzij isolerende meerkamer profielen en de mogelijkheid om de schuifpui van alle gangbare soorten isolatieglas te voorzien maken, voldoet de Monorail kunststof schuifpui met gemak aan de Energieprestatienorm.

Diverse mogelijkheden
U heeft de keuze uit twee-, drie-, of vierdelige schuifdeuren, voor een gewone schuifdeur of een hefschuifdeur. Het verschil is enkel afhankelijk van het beslag. De vormgeving en kleurstelling van de Monorail kunststof schuifpui sluit volledig aan bij de Royal en Flex kunststof kozijnen. Voor een opstaphoogte is het mogelijk een aangepaste aluminium onderdorpel te plaatsen (conform het bouwbesluit onder de 20mm). Voor zowel nieuwbouw als renovatie zijn onze kunststof schuifpuien uitermate geschikt.

Aluminium schuifpui

aluminium schuifpuialuminium
De Gevelbouwgroep verwerkt onder andere het aluminium schuifraam- en deursysteem AA3100 en RT 100 van Alcoa. Dit zijn modulair opgebouwde aluminium profielsystemen voor het samenstellen van aluminium schuifpuien en schuiframen. De profielen zijn thermisch onderbroken en leverbaar in drie inbouwdiepten.

Aluminium schuifpui toepassingen
Aluminium schuifpuien zijn toepasbaar in de woning- en utiliteitsbouw, zowel nieuwbouw als renovatie