Laat een kleine ruimte er ruimtelijk uitzien

Een kleur kan een grote invloed hebben op een ruimte waarin je bent. Zo bepalen ze voor een groot gedeelte de sfeer en de indruk die je hebt over een ruimte. Een kleur heeft de macht een ruimte een warme uitstraling te geven of juist het tegenovergestelde. Een kille koude uitstraling. Wil je graag een kleine ruimte ruimte niet zo benauwd eruit laten zien, dan is het verstandig om voor een lichte kleur te kiezen. Dit komt doordat lichte kleuren een ruimtelijk effect hebben.

Het gebruiken van een kleur kan een groot verschik maken in het ruimtelijk effect van een kamer. Als je een lichte kleur gebruikt zal je merken dat dit het gevoel van ruimte creëert. Het gevoel van een ruimtelijke kamer ontstaat doordat de lichte kleur reflecteert en licht afgeeft. Dit licht word verspreid in de kamer, waardoor het dus groter lijkt. Een donkere kleur zou het licht tegenhouden, waardoor de ruimte kleiner lijkt. Wel een voordeel van een donkere kleur is dat ze een warm gevoel geven.

Zorg ervoor dat er over het algemeen maar een kleur gebruikt word in je kamer. Als je er voor kiest de meubels dezelfde kleur te geven zal je merken dat dit er rustig uit zal zien. Door de kleur van de meubels dezelfde kleur te geven als de muur maar toch iets zou afwijken van de kleur door een iets donkere of lichtere kleur te kiezen zal je al snel en duidelijk het verschil zien. Je kamer zal er licht en ruimtelijker uitzien.

Als je een lamp op een witte muur laat schijnen zal er een verdere versterking van een ruimtelijk effect op je kamer ontstaan. Maar wat als je geen fan bent van witte muren omdat ze bijvoorbeeld te besmettelijk zijn. Dan is er voor jou de mogelijkheid om lichte koele tinten zoals licht groen of blauw te kiezen. Deze kleuren kunnen namelijk ook hetzelfde effect creëren.

Door bepaalde motieven op de muur te hebben kan je een kamer groter of juist hoger laten lijken. Een voorbeeld is dat je door een muur stikker of behang met verticale strepen het idee wekt dat de kamer hoger is. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer je horizontale motieven gebruikt. Hierdoor zal de kamer een breder effect hebben.

Kies ook voor extra warmte in je kamer. Want alle kille kleuren moeten toch een tegenpool hebben. Kies voor een afvoerloze gashaard. Hij heeft warmte af en is makkelijk ik gebruik. En zoveel kosten ze tegenwoordig niet meer!

Welke cirkelzaag accessoires bestaan er?

Om nog meer uit uw cirkelzaag te halen is het verstandig om gebruikt te maken van accessoires. Veel hulpmiddelen worden al standaard meegeleverd met de cirkelzaag, wat natuurlijk extra handig is. Maar in de meeste gevallen is dit niet zo. Vooral de budget cirkelzagen beschikken niet over deze handige gadgets en hulpmiddelen. De meest bekende accessoires zijn het zaagblad en de geleiderail. Om een beter beeld te geven van deze twee accessoires geven we hieronder een korte omschrijving.

Goed geslepen gereedschap

Allereerst willen we vermelden dat je altijd de beschikking moet hebben over goed geslepen gereedschap. Niet alleen is het resultaat van de klus dan beter maar het werkt ook veiliger. Botte zagen kunnen voor gevaarlijke ongelukken zorgen en dat wil je uiteraard ten alle tijden voorkomen. Mocht je gereedschap wat botter worden dan kun je het bij een slijpbedrijf zoals bijvoorbeeld Meesterslijpers laten slijpen.

Zaagbladen

Er zijn veel verschillende soorten en maten cirkelzaagbladen. Zo beschikt de mini cirkelzaag over kleine zaagbladen en de tafelcirkelzaag over een groot zaagblad. Elk zaagblad heeft zijn eigen functie en gebruiken. Zo zaagt het ene zaagblad alleen hout en het ander alleen maar ijzer. Ook kunt u ervoor kiezen om een universeel zaagblad te kopen. Zo`n zaagblad kan namelijk verschillende soorten materialen zagen. Hiermee bespaart u enigszins op de aankoop van meerdere zaagbladen en natuurlijk het onderhoud ervan. Wanneer u al vaker met de cirkelzaag heeft gewerkt zult u merken dat het zaagblad na enige tijd stomp wordt. Het is dan tijd om het zaagblad te slijpen.
U kunt het zaagblad op meerdere manieren slijpen. De twee voornaamste manieren zijn het slijpen met een slijpmachine of met vijl. De eerste manier is meestal nogal prijzig, omdat u een slijpmachine moet aanschaffen en dit soms erg duur kan zijn. Daarom is het verstandig om het zaagblad eigenhandig te gaan slijpen met een vijl. Deze manier vereist wel enige ervaring. Wilt u geen moeite doen? Dan kunt het zaagblad tegen een kleine vergoeding laten slijpen.

Geleiderails

Handcirkelzagen zijn meestal uitgerust met een zaaggeleiding om normale zaagsneden te maken. Maar als u langere zaagsneden wilt maken is een zaaggeleiding niet voldoende. Daarom is de geleiderail ontworpen. Deze rail is gemakkelijk te bevestigen aan de cirkelzaag met behulp van een adapter. Deze adapter moet van tevoren gemonteerd worden om vervolgens deze vast te klikken aan de geleiderail. Invalcirkelzagen hebben meestal al van zichzelf een geleiderail voor de langere zaagsneden.
Net als alle cirkelzagen zijn ook de accessoires online te bestellen. Wanneer u online uw cirkelzaag koopt betekent dit meer keuze en dus ook meer kans om de geschikte cirkelzaag te kopen.

UW RUITEN VERVANGEN? PROFITEER VAN FINANCIËLE REGELING DUBBEL GLAS

Wie overweegt om ruiten te laten vervangen in huis doet er verstandig aan om op de hoogte te zijn van de aantrekkelijke financiële voordelen die momenteel van kracht zijn. Bij de keuze voor isolatieglas besparen mensen tenslotte twee keer zo veel geld. Naast energiebesparing door betere isolatie geldt er een lagere btw en kunnen mensen in sommige gevallen in aanmerking komen voor subsidies.

Waarom financieel voordeel?

Energiebesparende maatregelen in en om het huis dragen bij aan een beter milieu. De overheid wil dit graag belonen en huizenbezitters stimuleren om aanpassingen aan hun huis te verrichten. De voordelige regeling richt zich op diverse aanpassingen in het huis die resulteren in meer energiezuinigheid. Hier valt ook het plaatsen van dubbel glas of HR-glas onder.

Lagere btw

Tijdelijk is er sprake van een btw op het arbeidsloon verlaagd van 21 procent naar 6 procent. Wilt u hier gebruik van maken dan moet u zeker niet te lang wachten. Deze regeling loopt namelijk nog tot 1 juli 2015. Bent u toch van plan om uw ruiten te laten vervangen door een glaszetter dan zou het uiteraard zonde zijn om dit financiële voordeel mis te lopen.

Daarnaast zijn er diverse subsidiepotjes op lokaal niveau (provincie, gemeente) en is er sinds juli 2014 een landelijke subsidie voor het energiezuiniger maken van huurwoningen. Wellicht komt u hiervoor in aanmerking. Een erkende glaszetter kan voor u bekijken of u in aanmerking komt voor de bovenstaande financiële regelingen en u helpen met de aanvraag ervan.

Dubbel glas en HR-glas

Voorwaarde om met de aantrekkelijke financiële regelling uw ruiten te laten vervangen is dat u in ieder geval voor isolatieglas kiest, zoals dubbel glas of HR-glas. Dubbel glas en hoogrendement glas hebben een aantal voordelen. Het zorgt voor een beter leefcomfort, het houdt de warmte in huis beter vast en de kou buiten. Daarbij bespaart u ook nog eens op stookkosten, dus heeft u een lagere energienota.

Voor hoogrendement glas bestaan diverse soorten met verschillende isolatiewaarden. Ze worden aangeduid met HR, HR+ HR++. Ter vergelijking: enkel glas vervangen door HR++ glas kan in een gemiddelde eengezinswoning gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar besparen. Dat is aanzienlijk als u weet dat een woning gemiddeld bijna 1300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft. Laat dubbel glas of HR-glas wel plaatsen door een erkende glaszetter.

Een deur openen zonder sleutel

U wil uw huis naar binnen gaan en opeens ontdekt u dat u de sleutel kwijt bent. Dit is natuurlijk een groot probleem vooral als u nergens een reservesleutel heeft liggen. Soms heeft u wel een reservesleutel, maar zijn de buren misschien op vakantie. Of u bent zo laat thuisgekomen dat het niet bepaalt netjes is om nog aan te bellen.

Gelukkig kan de slotenmaker Rotterdam een deur openen zonder sleutel. Terwijl dit voor uzelf een groot probleem is draaien onze vakmannen hun hand er niet voor om. Doordat ze het juiste gereedschap in huis hebben kunnen ze elk slot snel weer openmaken zonder een sleutel nodig te hebben. U kan de slotenmaker Rotterdam op ieder moment van de dag bellen. Dit kan midden in de nacht of in het weekend. Het maakt niet uit wanneer u belt wij zijn altijd binnen 30 minuten aanwezig om het slot te openen.

Slot kapot

Een reden waarom u niet meer binnenkomt is omdat het slot kapot blijkt te zijn. Op de één of andere reden zit er geen beweging meer in. U heeft misschien wat slotspray geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Als u doorgaat met prutsen kan uw sleutel zelfs afbreken. Het is slim om direct uw vertrouwde slotenmaker Rotterdam te bellen. Wij zijn slechts één telefoontje verwijderd van de oplossing om uw deur weer open te maken. Hierbij hebben we zelfs geen sleutel nodig. Samen kijken we even rustig naar de verschillende opties. Regelmatig gaat het om slijtage en is het slot vervangen de slimste oplossing. De slotenmaker Rotterdam zorgt er in ieder geval voor dat u snel weer naar binnen kan.

SLEUTEL ZIT VAST IN HET SLOT

U heeft wel een sleutel, maar deze blijkt vast te zitten. Helaas komt dit vaker voor dan u vooraf zou denken. In een cilinderslot zitten verschillende pallen en veertjes. De sleutel blijft meestal achter de pal hangen. Als u de slotenmaker Rotterdam belt regelen we uiteraard dat de sleutel er weer uitgaat. Onze vakmannen hebben gereedschap in huis om de deur zonder sleutel weer open te maken. Helaas is het cilinderslot meestal niet te redden. Deze vervangen we direct voor een nieuw slot waarbij we ook meteen reservesleutels geven.

DEUR OPENEN ZONDER SLEUTEL

Zit u voor een gesloten deur in Rotterdam Zuid? Bel direct onze slotenmaker Rotterdam Zuid op. Wij zorgen ervoor dat we binnen een half uur ter plaatsen zijn. Als één van de weinige slotenmakers werken we zonder wachttijd. We sturen direct één van onze mannen om de deur open te maken zonder sleutel. Het maakt niet uit wat de oorzaak is wij krijgen de deur altijd open. In 96% van de situaties kan dit zelfs zonder het cilinderslot te beschadigen. U kan hierna gewoon uw oude sleutel weer gebruiken. Aarzel niet en bel vandaag nog de slotenmaker Rotterdam Zuid.

Een veilig huis

Inbrekers zijn vandaag de dag nog steeds een heel groot probleem, het is daarom belangrijk om de beveiliging van uw huis of kantoor goed op orde te hebben om inbraak tegen te gaan zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Er zijn veel goede manieren om huis of kantoor te beveiligen, zeker als er een verzekering is afgesloten is het belangrijk om te voldoen aan alle eisen, het zou namelijk nutteloos zijn als de verzekering niet wilt betalen omdat er bepaalde dingen niet op orde zijn.

(Vakantie) Inbraakpreventie tips

Zorg voor hang- en sluitwerk van goede kwaliteit op deuren, ramen en andere plekken die open gedaan kunnen worden, er is online en bij de bouwmarkten voldoende informatie aanwezig over de keuringen. Het is ook belangrijk de bovenverdieping goed te beveiligen omdat het ook daar nog redelijk makkelijk is om bij te komen.

Verlichting is ook een belangrijke factor en ook de verspreiding ervan. Zorg voor lampen die op andere tijden aan en uit gaan, ook op de bovenverdieping.

Social media, iets waar mensen graag op plaatsen dat ze op vakantie gaan, dit vergroot de kans dat er een inbraak wordt gepleegd, het is dus beter om er pas iets over te plaatsen als je terug bent van vakantie.

Het opruimen van het huis voordat je op bijvoorbeeld op vakantie gaat is niet nodig, een bewoonde indruk achterlaten is juist goed en zal de kans verkleinen van inbraak. Het is ook goed om de buren te vragen om de post regelmatig weg te halen en de gordijnen op en dicht te doen, inbrekers komen meestal eerst een paar keer langs om te kijken of er mensen op vakantie zijn.

Een alarmsysteem of camera’s zijn helaas vrij duur maar wel heel effectief, het is begrijpelijk als daar niet veel geld aan besteedt kan worden, maar daarvoor is een goede oplossing, namelijk dummy camera’s of dummy melders, hierdoor lijkt het alsof er goede beveiliging aanwezig is, dit schrikt inbrekers zeker af aangezien de dummy’s niet van echt te onderscheiden zijn.

Zoveel mogelijk waardevolle spullen uit het zicht halen, als er veel dure dingen in het zicht staan voor voorbijgangers dat maakt dit het inbrekers aantrekkelijker om in te breken, ook is het slim om geen grote geldbedragen in huis te hebben liggen.

Een inbraak kan je nooit 100% voorkomen, maar de kans is zeker te verkleinen door de bovenstaande tips te volgen.

VOORDELEN VAN EEN DAKRAAM TEN OPZICHTE VAN EEN DAKKAPEL

Als je op zoek bent naar een nieuwe ruimte voor bij je huis, vergeet dan niet dat je misschien een onbruikbare zolder hebt. Het is tegenwoordig zo dat mensen snel een ruimte aan hun huis aanbouwen, terwijl het ook gewoon kan dat je boven op zolder een ruimte maakt. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kun je de ruimte hetzelfde laten door het plaatsen van een dakraam, maar is het ook mogelijk om een dakkapel plaatsen. Hiermee creëer je meer ruimte op de zolder zelf. Wat zijn de voor- en nadelen van beide systemen en wat kun je het beste kiezen?

DAKRAAM

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het dakraam heeft vele voordelen ten opzichte van een dakkapel. Zo hoef je met een dakraam minder weg te halen van het huidige dak dan bij een dakkapel. Daardoor is het ook minder moeite om een dakraam te plaatsen dan bij een dakkapel. Bij een dakkapel heb je daarnaast ook meer moeite bij het afwerken van de muren. Omdat een dakkapel vrij grof wordt geïnstalleerd, moet je daarna nog vrij veel zelf verbouwen. Met een dakraam is dit gelukkig minder. Een ander groot voordeel van een dakraam is dat het heel goedkoop is. Het is in elk geval een stuk goedkoper dan een dakkapel plaatsen. Zelfs het welbekende Velux dakraam is daarom interessant. Omdat een dakraam vaak gemaakt kan worden van kunststof en dit hiervoor een prima materiaal is, merk je dat een dakraam tegenwoordig nog goedkoper geproduceerd kan worden dan eerder het geval was.

DAKKAPEL

Met een dakkapel creëer je meer ruimte, maar dit is vooral relatief gezien ruimte. Omdat een dakkapel ook in vele soorten en maten komt, heb je een goedkope dakkapel voor een prijs waarbij het effect van de dakkapel niet dusdanig is. Het geeft wel iets meer licht dan een dakraam, maar hier kan je ook iets aan veranderen door het dakraam groter te laten zijn dan je oorspronkelijk in gedachten had. Daarnaast kun je voor de prijs van een dakkapel aan beide kanten van de zolder een dakraam plaatsen, wat dus sowieso meer licht geeft.

Waarom keuren?

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwkundig rapport is GEEN taxatie
Bij een taxatie wordt op basis van een uitgebreid onderzoek door de taxateur de objectieve waarde van een woning uitgedrukt in een geldbedrag. Bij een bouwkundig onderzoek wordt door een bouwkundige onderzoek gedaan naar de bouwkundige staat van een woning. Het bouwkundig rapport bevat geen indicatie van de waarde van het betreffende object maar een overzicht van de bouwkundige gebreken. En eventueel aangevuld met een indicatie van de kosten voor onderhoud en/of herstel van deze gebreken

Staat en gebruik
Een woning wordt verkocht in de staat waarin deze zich bevindt ten tijde van de ondertekening van de koopakte.
LET OP!! Dat is niet de eigendomsoverdracht (ook wel levering genoemd). De notariële akte wordt meestal op een veel later tijdstip, soms wel enkele maanden, bij de notaris ondertekend. Door inschrijving in het register bij het kadaster is de eigendomsoverdracht (levering, te naam stelling) pas echt een juridisch feit. Zonder bouwkundig rapport kunt u later bij de ondertekening van de notariële akte niet meer aantonen hoe de bouwkundige staat van de woning was ten tijde van de daadwerkelijke koop, die plaats vond op het moment dat u de koopakte ondertekende.

De gekochte woning dient de eigenschappen te bezitten, die voor een normaal gebruik nodig zijn. De verkoper wordt geacht de koper op de hoogte te stellen van gebreken die dit gebruik belemmeren en waarvan hij moet vermoeden dat ze, ook na enig onderzoek voor de koper niet direct kenbaar zijn. Dit geldt in de eerste plaats voor niet direct voor de koper waarneembare gebreken of onvolkomenheden van bouwkundige aard.De verplichting voor de verkoper om een zaak te leveren die de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik ervan nodig zijn, geldt ook voor de mee verkochte roerende zaken. Ook in dat geval geld dat de verkoper de koper moet informeren over gebreken die het normale gebruik belemmeren. Indien de koper reden heeft om te twijfelen, moet hij de verkoper vragen stellen of de mee gekochte zaak onderzoeken, of laten onderzoeken.

Conformiteit
De bepaling dat de afgeleverde woning (zaak) aan de koopovereenkomst moet beantwoorden, wordt de conformiteiteis genoemd ( Burgerlijk Wetboek 7:17 lid 1). Dit betekend dat de koper er van uit mag gaan dat het verkochte de eigenschappen heeft die hij voor een normaal gebruik ervan mag verwachten. Bijvoorbeeld: Een lekkend dak of een niet waterdichte kelder maakt dat deze niet normaal gebruikt kan worden. Op grond van de conformiteiteis kan de verkoper in beginsel schadeplichtig zijn voor verborgen(onzichtbare) gebreken.Daarbij speelt een rol dat enerzijds de verkoper een meldingsplicht heeft en dat anderzijds de koper een onderzoeksplicht heeft. Uit het Burgerlijk Wetboek 3.art.11: Goede trouw van een persoon, vereist voor enig rechtsgevolg, ontbreekt niet alleen, indien hij de feiten of het recht, waarop zijn goede trouw betrekking moet hebben, kende, maar ook indien hij ze in de gegeven omstandigheden behoorde te kennen. Onmogelijkheid van onderzoek belet niet dat degene die goede reden tot twijfel had, aangemerkt wordt als iemand die de feiten of het recht behoorde te kennen.(einde art.) In dit kader kan het nut van een bouwkundig rapport die de verkoper en/of koper heeft laten opmaken van groot belang zijn om duidelijkheid te verschaffen bij eventuele calamiteiten, en/of waarde vermindering door achterstallig onderhoud en/of gebreken. En omdat zonder bouwkundig rapport achteraf vaak moeilijk is vast te stellen of de meldingsplicht en/of onderzoeksplicht voldoende zijn nagekomen.
U snapt nu waarom het verstandig is om als verkoper en/of koper van een woning een bouwkeuring uit te laten voeren.

Een bedrijfspand of woning veiliger maken

Een bedrijfspand of woning veiliger maken

De meeste inbraken worden in Amsterdam uitgevoerd door gelegenheidsinbrekers. Gelegenheidsinbrekers hebben weinig verstand van inbreken en maken een raam of deur vaak met geweld open. Gelegenheidsinbrekers zijn zowel bij bedrijfspanden als woningen gemakkelijk te weren. Laat de tips uit dit artikel je inspireren om de beveiliging binnen jouw woning te verbeteren. Het aantal inbraken neemt in Amsterdam nog steeds toe, preventie blijft het belangrijkste advies van de Amsterdamse politie om inbrekers voor te blijven.

Tips van een slotenmaker uit Amsterdam

Met deze tips kun je jouw pand of woning in Amsterdam (en ook daarbuiten) beter beveiligen. De tips zijn samen met een Slotenmaker samengesteld, een slotenmaker heeft dagelijks te maken met inbraken en weet hierdoor precies wat je moet doen om een woning goed te beveiligen.

–       Neem de meeste waardevolle spullen mee naar je slaapkamer, een inbreker komt hier gelukkig meestal niet (of kluis binnen een bedrijfspand)

–       Vraag buren om op jouw huis te letten wanneer je op vakantie bent (bedrijven in de omgeving)

–       Zorg voor voldoende verlichting wanneer je niet thuis bent, zowel in de tuin als in de binnenruimte

–       Berg containers, ladders en andere hulpmiddelen op, een inbreker laat het zich graag gemakkelijk maken

–       Doe de deur altijd op slot wanneer je er niet bent en ook in de nacht

–       Sluit ramen en deuren altijd af wanneer je weg bent of in de tuin zit, ook op de eerste of tweede verdieping moet je dit doen

De bovenstaande tips helpen je om de beveiliging te verbeteren. Zorg echter dat ook het hang- en sluitwerk van de juiste kwaliteit is. Slotenmakers in Amsterdam zijn dagelijks beschikbaar om te controleren of jouw sloten nog aan de laatste eisen voldoen. Je kunt sloten laten controleren door slotenmaker, hierop ontvang je een advies om de sloten wel of niet te vervangen. Sloten bestaan er in verschillende gradaties, vaak is een duurder slot ook een beter slot. Sloten worden meestal door een keurmerk gekeurd om de kwaliteit te testen. Keurmerken maken gebruik van verschillende systemen om een slot goed te testen. Een inbreker is in principe instaat alle sloten te openen (een slotenmaker zal dit direct toegeven), het enige waar je winst op kunt pakken is de tijd die het duurt voordat een slot geopend wordt.

Het verschil tussen een bedrijfspand en woning

Een bedrijfspand heeft meestal extra maatregelen nodig om de veiligheid te waarborgen, hiervan zullen de kosten vaak hoger zijn. Een beveiligingsbedrijf kan je helpen om een alarmsysteem of camerabeveiliging te verzorgen. Heb je waardevolle voorraad in een kantoorruimte liggen? Dan is het zeker raadzaam om naar de beveiliging te kijken en spring je hier op een serieuzere manier mee om dan bij de eigen woning.

Soorten gordijnen

Gordijnen, elke woning heeft het nodig en ook in bijna elke kamer zijn gordijnen aanwezig. Tenzij je tuurlijk geen behoefte aan privacy hebt, dan kan je gordijnen prima weg laten. Er zijn genoeg verschillende soorten gordijnen in natuurlijk ook weer verschillende kleuren en maten. Ben je opzoek naar de perfecte gordijnen van jouw wonen en zie je door de bomen het bos niet meer? Lees hier dan nog even verder over welke soorten gordijnen.

Rolgordijnen

Een van de bekendste gordijnen zijn de rolgordijnen. Deze gordijnen zijn voor iedereen leverbaar. Het is een traditioneel product en ook geschikt voor elke interieur type. Daarnaast zijn deze gordijnen ook goed te combineren met overgordijnen en helemaal samen te stellen naar jouw eigen wensen.

Plissegordijnen

Plissegordijnen zijn veelzijdige gordijnen ook helemaal samen te stellen naar uw wensen en passen binnen bijna alle interieur stijlen. Daarnaast zijn ze decoratief, functioneel en energiebesparend. Deze gordijnen zijn in meerder vormen leverbaar zoals rond, vierkant of driehoekig en daardoor geschikt voor elke raamvorm. Plissegordijnen zijn perfect voor de slaapkamer aangezien het mogelijk is om zowel transparante stof als verduisterende stof in een gordijn te plaatsen. Ook voor klimaatbeheersing is deze soort gordijnen ideaal en daarmee energiebesparend.

Duo rolgordijnen

Wil je wat meer licht in je woning? Dan zijn de duo rolgordijnen een goed alternatief. Deze gordijnen worden ook wel facetlight genoemd. Door zowel het transparante aspect als het bedekkende heeft deze soort gordijn iets weg van een combinatie van vitrage en rolgordijn. Met een strak ogend effect. Goed geschikt dus voor een moderne woning waarin je toch wil genieten van het licht.

Vouwgordijnen

Ben je opzoek naar gordijnen met een mooie structuur aan stoffen? Dan zijn vouwgordijnen geschikt voor jou. Deze gordijnen zijn sfeervol en warm. Daarnaast zijn vouwgordijnen zowel decoratief als functioneel en erg geschikt voor de slaapkamer, woonkamer en keuken. Deze stijl past goed bij een landelijke en warme woning.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen staan ook wel bekend als Japanse panelen. Deze gordijnen zijn erg geschikt voor de trendsetters onder ons. Geschikt voor een moderne interieur. Ook de privacy is goed te regelen met deze soort gordijnen. Je kan namelijk zelf schuiven hoeveel lichtval je in je woning wilt hebben. Ook hier kan je stoffen goed met elkaar combineren. Bijvoorbeeld transparante stoffen met wat meer bedekkende stoffen.

Het gebruik van stalramen

In vrijwel alle (paarden)stallen op een boerderij zijn zogenaamde stalramen geplaatst. Een stalraam is een relatief klein raam, dat is voorzien van gietijzeren spijlen. Tegenwoordig worden deze ramen fabrieksmatig geproduceerd, maar vroeger werden ze met de hand vervaardigd. De klassieke uitstraling is echter altijd behouden gebleven. Een stalraam kan over het algemeen worden geopend met zowel een kiep- als een draaistand. De ramen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, waardoor u altijd een raam kunt laten plaatsen dat past bij de stijl van uw boerderij en bij uw eigen smaak. Tegenwoordig zijn stalramen niet alleen vervaardigd van gietijzer, maar ook van bijvoorbeeld kunststof. Toch blijft een gietijzeren stalraam de meest authentieke look hebben.

Gebruik van een stalraam

Een stalraam is al decennialang in gebruik in de veehoudersindustrie. Eigenlijk elke stal heeft wel stalramen geïnstalleerd. Deze ramen zijn dan ook ideaal om de natuurlijke beluchting in de stal te reguleren. Door middel van de kiep- of draaistand, kan de toevoer van frisse lucht worden geregeld. Wilt u het raam extra laten afwerken, kies dan voor een extra binnenkozijn of voor een coating. Ook in de gietijzeren spijlen heeft u volop keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een antiweefrek. Deze kenmerkt zich door de typische uitstraling, welke je in veel stallen ziet terugkomen.

Landelijke sfeer

Op een boerderij heerst al snel een landelijke sfeer. De rust en de ruimte maakt dat veel mensen het boerderijleven verkiezen boven een leven in de drukke stad. Om uw boerderij of stal in dit plaatje te laten passen, kiest u voor stijlvolle, klassieke stalramen. Een stalraam draagt bij aan de landelijke sfeer op uw boerderij. Heeft u specifieke wensen betreffende uw stalramen, dan is dat altijd mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan afwijkende afmetingen. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Wilt u een stalraam plaatsen in uw stal of paardenstal, neem dan eens een kijkje op internet naar de vele mogelijkheden