Een bedrijfspand of woning veiliger maken

Een bedrijfspand of woning veiliger maken

De meeste inbraken worden in Amsterdam uitgevoerd door gelegenheidsinbrekers. Gelegenheidsinbrekers hebben weinig verstand van inbreken en maken een raam of deur vaak met geweld open. Gelegenheidsinbrekers zijn zowel bij bedrijfspanden als woningen gemakkelijk te weren. Laat de tips uit dit artikel je inspireren om de beveiliging binnen jouw woning te verbeteren. Het aantal inbraken neemt in Amsterdam nog steeds toe, preventie blijft het belangrijkste advies van de Amsterdamse politie om inbrekers voor te blijven.

Tips van een slotenmaker uit Amsterdam

Met deze tips kun je jouw pand of woning in Amsterdam (en ook daarbuiten) beter beveiligen. De tips zijn samen met een Slotenmaker samengesteld, een slotenmaker heeft dagelijks te maken met inbraken en weet hierdoor precies wat je moet doen om een woning goed te beveiligen.

–       Neem de meeste waardevolle spullen mee naar je slaapkamer, een inbreker komt hier gelukkig meestal niet (of kluis binnen een bedrijfspand)

–       Vraag buren om op jouw huis te letten wanneer je op vakantie bent (bedrijven in de omgeving)

–       Zorg voor voldoende verlichting wanneer je niet thuis bent, zowel in de tuin als in de binnenruimte

–       Berg containers, ladders en andere hulpmiddelen op, een inbreker laat het zich graag gemakkelijk maken

–       Doe de deur altijd op slot wanneer je er niet bent en ook in de nacht

–       Sluit ramen en deuren altijd af wanneer je weg bent of in de tuin zit, ook op de eerste of tweede verdieping moet je dit doen

De bovenstaande tips helpen je om de beveiliging te verbeteren. Zorg echter dat ook het hang- en sluitwerk van de juiste kwaliteit is. Slotenmakers in Amsterdam zijn dagelijks beschikbaar om te controleren of jouw sloten nog aan de laatste eisen voldoen. Je kunt sloten laten controleren door slotenmaker, hierop ontvang je een advies om de sloten wel of niet te vervangen. Sloten bestaan er in verschillende gradaties, vaak is een duurder slot ook een beter slot. Sloten worden meestal door een keurmerk gekeurd om de kwaliteit te testen. Keurmerken maken gebruik van verschillende systemen om een slot goed te testen. Een inbreker is in principe instaat alle sloten te openen (een slotenmaker zal dit direct toegeven), het enige waar je winst op kunt pakken is de tijd die het duurt voordat een slot geopend wordt.

Het verschil tussen een bedrijfspand en woning

Een bedrijfspand heeft meestal extra maatregelen nodig om de veiligheid te waarborgen, hiervan zullen de kosten vaak hoger zijn. Een beveiligingsbedrijf kan je helpen om een alarmsysteem of camerabeveiliging te verzorgen. Heb je waardevolle voorraad in een kantoorruimte liggen? Dan is het zeker raadzaam om naar de beveiliging te kijken en spring je hier op een serieuzere manier mee om dan bij de eigen woning.