Soorten gordijnen

Gordijnen, elke woning heeft het nodig en ook in bijna elke kamer zijn gordijnen aanwezig. Tenzij je tuurlijk geen behoefte aan privacy hebt, dan kan je gordijnen prima weg laten. Er zijn genoeg verschillende soorten gordijnen in natuurlijk ook weer verschillende kleuren en maten. Ben je opzoek naar de perfecte gordijnen van jouw wonen en zie je door de bomen het bos niet meer? Lees hier dan nog even verder over welke soorten gordijnen.

Rolgordijnen

Een van de bekendste gordijnen zijn de rolgordijnen. Deze gordijnen zijn voor iedereen leverbaar. Het is een traditioneel product en ook geschikt voor elke interieur type. Daarnaast zijn deze gordijnen ook goed te combineren met overgordijnen en helemaal samen te stellen naar jouw eigen wensen.

Plissegordijnen

Plissegordijnen zijn veelzijdige gordijnen ook helemaal samen te stellen naar uw wensen en passen binnen bijna alle interieur stijlen. Daarnaast zijn ze decoratief, functioneel en energiebesparend. Deze gordijnen zijn in meerder vormen leverbaar zoals rond, vierkant of driehoekig en daardoor geschikt voor elke raamvorm. Plissegordijnen zijn perfect voor de slaapkamer aangezien het mogelijk is om zowel transparante stof als verduisterende stof in een gordijn te plaatsen. Ook voor klimaatbeheersing is deze soort gordijnen ideaal en daarmee energiebesparend.

Duo rolgordijnen

Wil je wat meer licht in je woning? Dan zijn de duo rolgordijnen een goed alternatief. Deze gordijnen worden ook wel facetlight genoemd. Door zowel het transparante aspect als het bedekkende heeft deze soort gordijn iets weg van een combinatie van vitrage en rolgordijn. Met een strak ogend effect. Goed geschikt dus voor een moderne woning waarin je toch wil genieten van het licht.

Vouwgordijnen

Ben je opzoek naar gordijnen met een mooie structuur aan stoffen? Dan zijn vouwgordijnen geschikt voor jou. Deze gordijnen zijn sfeervol en warm. Daarnaast zijn vouwgordijnen zowel decoratief als functioneel en erg geschikt voor de slaapkamer, woonkamer en keuken. Deze stijl past goed bij een landelijke en warme woning.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen staan ook wel bekend als Japanse panelen. Deze gordijnen zijn erg geschikt voor de trendsetters onder ons. Geschikt voor een moderne interieur. Ook de privacy is goed te regelen met deze soort gordijnen. Je kan namelijk zelf schuiven hoeveel lichtval je in je woning wilt hebben. Ook hier kan je stoffen goed met elkaar combineren. Bijvoorbeeld transparante stoffen met wat meer bedekkende stoffen.